Култура, Новини, Шарен свят

Събраха сума за тримесечен курс за лечение на Красимир Джоргов

Буквално за броени дни бе събрана значителна сума, достатъчна за провеждане на тримесечен курс на лечение с японска апаратура на нашия съгражданин Красимир Джоргов, страдащ от тежката и рядка болест миотрофична латерална склероза.
Непосилните за семейството средства са осигурени благодарение на отзивчивостта и човешкото съпричастие на стотици самоковци и жители на села от района, на фирми и институции, подкрепили благородната кауза.
Част от необходимата сума бе събрана на благотворителния концерт, организиран от певицата Гергана, която също като Красимир, е кръвно свързана с Говедарци. На 22 юни в зала „Самоков” безвъзмездно пяха звездите на „Пайнер” Анелия, Райна, Галин, Нелина и Лазар, Мария и Магдалена Филатови, Христо Косашки и Кирил Икономов.
„Много благодаря на всички, които ми помогнаха! Няма как да нямам надежда след като толкова много хора се отзоваха…”
Краси Джоргов е готов и на всякакви експерименти, за да може да се открие лек не само за него, а и за всички други хора, страдащи от тежката болест.
Наистина, нужно е време, за да се разработи нов лекарствен продукт, да премине през необходимите проучвания, клинични изпитания и изследвания, за да се докаже ползата от него. Красимир и всички хора, които му помагат и го подкрепят, дават своя ценен влог с усилията и средствата си в тази посока.

Leave a Reply