Новини, Шарен свят

Събраха 303 лв. за Димитър Лобутов

Благотворителните прояви в помощ на петокласника от СОУ „Отец Паисий” Димитър Лобутов в Младежкия дом, които се проведоха през последните дни, завършиха успешно, по думите на директорката на дома Латинка Щъркелова.
Както е вече известно, членовете на клуб „Арт палитра” към Младежкия дом изработиха много накити и украшения, които се изкупиха от гостите на дома – ученици от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” и съученици на Митко от 5-б клас на СОУ „Отец Паисий”. Кутията за дарения бе попълнена и по време на концерта на китарния ансамбъл „Акустика” на 18 декември.
Комисия, съставена от гл. експерт „Култура” в Общината Пепа Георгиева, художника Иван Шуманов и журналистите Анелия Балабанова и Делян Василев, отвори кутията на 21 декември в присъствието на Л. Щъркелова и бабата на Митко Райна Вукадинова. Преброените общо 303 лв. ще бъдат използвани за закупуване на таблет за учебните нужди на Димитър, който поради заболяване се движи с инвалидна количка. Това му пречи да посещава училище и затова той е преминал на индивидуална форма на обучение, като учителите го посещават в къщи.
Приятна изненада за семейство Лобутови поднесе и Иван Шуманов, който им подари своята графика „Богородица с младенеца”.

Leave a Reply