Съветниците даряват месечното си възнаграждение на пострадалите от наводненията

По предложение на инж. Петър Георгиев /„Самоковци за Самоков”/ всички общински съветници решиха на сесията си на 26 юни да дарят месечните си възнаграждения по сметката на Българския червен кръст за борба с последствията от наводненията в страната. Става въпрос за по 137.40 лв. на човек.
Първоначалното предложение бе за по 50 лв. Никой от присъстващите не се възпротиви. Общинари дори предложиха да дадат по 100 лв. или общо 3000 лв., докато накрая единодушно се прие предложението всеки местен парламентарист да се лиши от месечното си възнаграждение в полза на пострадалите ни сънародници.
Кметът Владимир Георгиев благодари на медиите, които са съобщили за инициативата на общинската администрация за събиране на помощи за пострадалите от наводнението в определения в бившия родилен дом пункт. Г-н Георгиев подкани и съветниците да съдействат за успеха на тази акция. Кметът увери присъстващите, че ще предложи и на общинските служители да се включат според възможностите си с парични дарения в благородното начинание.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*