Атлетика, Баскетбол, Други, Зимни спортове, Новини, Политика, Спорт, Футбол

Съветът отпусна 45 хил. лв. за спортни състезания

Общинският съвет утвърди на сесията си на 28 март разпределението на средствата за провеждане на спортни състезания под егидата на Общината през тази година.
Най-голяма сума – 17 000 лв., се отделя за провеждане на европейското първенство по планинско бягане в Боровец. 8000 лв. ще получи мотоциклетният клуб „Ридо” за надпреварата за купа „Самоков”. Също за купа „Самоков” 5000 лв. се насочват към клуба по борба „Рилски спортист”.
„Рилски скиор” ще получи 4000 лв. за купа „Попангелов” и 1000 лв. за купа „Самоков” /по ски бягане/. Клуб „Чамкория” ще организира надпреварата за едноименната купа за 2000 лв. Същата сума ще получи и клубът по биатлон „Рилски спортист” за купа „Самоков”.
За клуба по спортна аеробна гимнастика се заделят 2500 лв. за състезанията за световната купа по аеробика /които ще се състоят в Боровец/, както и 1500 лв. за аеробик феста – надпреварата за купа „Самоков”. Клуб „Рилски атлет” ще получи 2000 лв. също за организиране на състезание за купата с името на града ни.
По всяка вероятност ще се отпуснат допълнително общински средства на баскетболния „Рилски спортист”, ако клубът бъде определен за домакин на финалния турнир в Балканската лига.

Leave a Reply