Новини, Политика

Съветът ще има 3-ма зам.-председатели и 7 комисии

Венета Галева /ГЕРБ/ и Александър Методиев /ДПС-Евророма/

Стойчо Гълъбов /БСД/

Общо трима заместник-председатели и 7 постоянни комисии ще има Общинският съвет, стана ясно на сесията на 17 ноември.
Заместници на Ирена Коцева ще бъдат Венета Галева /също от ГЕРБ/, д-р Стойчо Гълъбов /Българска социалдемокрация и “Бъдеще за Самоков”/ и Александър Методиев /Алианс за Самоков – ДПС-Евророма/.
Групата на БСП издигна за зам.-шеф инж. Христо Ярловски, а групата на “Самоковци за Самоков” предложи Стоян Пашов, но и двете кандидатури не събраха достатъчно гласове.
Мнозинството отхвърли и предложението на социалистите, подкрепени от групата на “Самоковци за Самоков”, заместниците да бъдат петима, а не трима.
Чрез гласуване бяха сформирани 7 постоянни комисии от по 5 члена. За председатели на комисиите бяха избрани: Венета Галева от ГЕРБ /по бюджет и финанси/, Мая Христева от “Алианс за Самоков” /по законност, обществен ред и общинска собственост/, Емил Николов от БСД и “Бъдеще за Самоков” /по устройство на територията и екология/, д-р Стойчо Гълъбов от БСД и “Бъдеще за Самоков” /по здравеопазване и социални дейности/, Светла Атанасова от БСД и “Бъдеще за Самоков” /по европейски проекти, стопански дейности и туристическа политика/, Гиргина Рангочева от ГЕРБ /по образование, култура, младежки дейности и спорт/, д-р Бисерка Васева от ГЕРБ /по разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси/.
В ръководството на никоя от комисиите не бяха избрани представители на БСП и “Самоковци за Самоков”.
Силвия Стойчева изрази огорчение от отсъствието на социалисти в ръководствата на съвета и на отделните комисии независимо от направените предложения, но декларира, че независимо от това представителите на партията в съвета ще работят много активно и това ще се почувства от избирателите и населението.
В състава на Общинския съвет ще работят общо 5 парламентарни групи: ГЕРБ с председател Валентин Милушев, БСП с председател Силвия Стойчева и зам.-председател инж. Николай Николов, “Алианс за Самоков” /ДПС-Евророма и ЛИДЕР/ с председател Васил Стоянов, “Самоковци за Самоков” с председател инж. Петър Георгиев, зам.-председател – Стоян Пашов и секретар – Розалина Вълкова, “Българска социалдемокрация и “Бъдеще за Самоков” с председател Светлана Атанасова.
Съставите на 7-те комисии поместваме отделно.

no images were found

Leave a Reply