Съдия отряза мераците на „Рилски спортист” за победа в Сандански

Отменен гол и неотсъдена дузпа спряха амбициите на „Рилски спортист” за успех при гостуването в Сандански на местния „Вихрен” на 1 април. Самоковци не отбелязаха, но и не получиха попадение и срещата завърши при миролюбивото 0:0. Нашите момчета обаче могат повече да съжаляват за изгубените две точки, тъй като гол на Ивайло Захариев бе отменен със съмнителна засада, а в последната минута на срещата дойде и най-скандалната ситуация в мача. Резервата Росен Йорданов остана очи в очи с противниковия страж, но бе застигнат и буквално съборен на земята от защитник на „Вихрен”, а съдията така и не посочи точката за изпълнение на 11-метров наказателен удра.
„Играхме без двама основни защитници – Виктор Колев и Росен Пътников, които отсъстваха по лични причини, и въпреки това отбраната се представи на ниво и не допусна нито едно чисто положение пред Марио Райчев. В отсъствието и на основния ни нападател Петко Петков имахме положения, но някои решения на главния съдия повлияха върху крайния изход от двубоя”, сподели за „Приятел” треньорът на „Рилски спортист” Воин Войнов.
Очакванията са Колев и Петков да бъдат на линия за предстоящото домакинство на „Сливнишки герой” в сряда, 5 април. Пътников пък до последно ще бъде под въпрос заради стара травма. Двубоят с „Героя” е насрочен за 17 ч. на стадион „Искър”.

Leave a Reply