Други, Новини, Спорт

Състезателите по аеробика с 13 медала от турнира в Пловдив

Внушителните 13 медала, 8 от тях – златни, завоюваха състезателите на “Самоков” на силния международен турнир по спортна аеробика в залата на пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.
Златните отличия станаха притежание на смесената двойка /15-17 г./ Анита Гаврилова и Ангел Казаков, тройката, в която освен тях влиза и Синтия-Мари Ангелова, и групата, в която са тримата и още Тихомир Баротев и Мина Ангелова. Петимата показаха завиден синхрон помежду си, а усмивката не слизаше от лицата им, което не убягна от строгото жури край подиума.
С втори места изпъкна двойката Синтия-Мари Ангелова/Тихомир Баротев и Надя Паунова при жени – индивидуални изпълнения. На тримата не достигна една идея, за да се качат на най-високото стъпало. Бронз пък заслужиха за изпълненията си Ангел Казаков /индивидуално/ и Анита Гаврилова – също индивидуално.
Равносметката показва, че във всички категории при юношите и девойките старша възраст нашите гимнастици са се окичили с медали.
“Много сме щастливи от представянето на състезателите, те видяха, че с труд и дисциплина резултатите няма как да закъснеят”, доволни бяха след турнира под тепетата наставниците Дияна Борисова и Калоян Калоянов.

Leave a Reply