Крими, Новини

Състезатели по аеробика пътували в изгорелия край Боровец автобус

Над 40 деца – състезатели по спортна аеробика в пловдивския клуб „АМД” са пътували в изпепеления днес сутринта край Боровец /след вилно селище „Ягода”/ автобус „Сетра”. Отборът е пътувал за предстоящото от днес до 13 май държавно първенство по спортна аеробика в най-стария зимен курорт в България.
„Децата бяха мигновено извадени от автобуса и отведени в безопасност благодарение на изключително адекватната и светкавична реакция на треньорите в клуба”, коментира Павел Петров, родител на едно от пътувалите в автобуса деца.
Всички пътуващи са се отървали „само” със сериозна уплаха, а щетите от инцидента са единствено материални – няма пострадали. Нещо повече, бързата реакция на родителите, пътуващи с лични автомобили след автобуса, е спасила дори и екипировката и целия багаж на децата от клуба, които вече са направили своята първа тренировка за предстоящия републикански шампионат. Утре – 12 май, са квалификациите, а финалите в отделните възрастови групи са ден по-късно.
Междувременно стана ясно, че огънят е тръгнал от двигателя на автобуса, като първоначално шофьорът, Павел Петров, Светослав Рибаров и друг шофьор на преминаващ автомобил се опитали да го угасят със собствените пожарогасители, но пламъците лумнали наново веднага след изпразването на пожарогасителите. На мястото на инцидента са пристигнали два екипа от пожарните в Самоков и Боровец, които са успели да овладеят пламъците в рамките на един час. Резервоарът на превозното средство е бил пълен, но за радост огънят не е достигнал до него и не се е взривил. Изгорял е почти целият автобус. На мястото на произшествието е имало и представители на полицията.

Leave a Reply