С “Берое” в “Арена Самоков” ще играят мъжете на 3 октомври

Снимка: www.rilskibasket.com

БК „Рилски спортист” се завърна с две загуби от турнето си в Македония и Косово през почивните дни.
Нашите, които подмениха почти изцяло състава си през лятото, първо отстъпиха с 85:89 пред местния „Лирия”, а след това паднаха с 16 точки разлика /79:95/ от косовския „Прищина”.
В тима ни през лятото бяха привлечени трима американци плюс опитния Станислав Славейков. Чуждестраният легион набра и най-добър точков актив в двете срещи, като особено добри изяви имаше тежкото крило Бракстън Дюпри. Актив в спарингите записаха и юношите на клуба Станислав Ваклинов, Дарин Иванов и Любомир Киров. Любо дори избухна с 14 точки в коша на „Прищина”.
След завръщането на отбора играчите бяха разпуснати в кратка почивка, а от понеделник, 1 октомври, започнаха подготовка за поредната контрола от подготовката си – срещу новака в Националната баскетболна лига „Берое” /Стара Загора/. Срещата е в сряда, на 3 септември, от 18 ч. в “Арена Самоков”. Преди спаринга зрителите ще могат да видят на живо и състава на „Рилски” за новия сезон.
Баскетболният маратон в този ден ще започне още по-рано в същата зала – от 16 ч., когато жените на “Р. спортист” ще премерят сили в приятелски двубой с “Левски” /Сф/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*