С карти от 1 лв. Боровец чества Световния ден на снега

В събота, на 18 януари, за девета поредна година Боровец празнува Световния ден на снега.
Безплатни уроци по ски и сноуборд дадоха инструкторите на ски училище “Бороспорт”. Близо 200 начинаещи направиха първи стъпки в зимните спортове. Малчуганите пък се докоснаха до магията на ските в детския парк “Борокидс”, който специално за празника можеше да се ползва на символичната цена от 1 лв. Толкова струваха и цените на картите за всички съоръжения.
По-опитните малки скиори премериха сили на специално подготвеното трасе за слалом. Участваха повече от 30 момичета и момчета на възраст до 13 години. Петър Попангелов награди  най-бързите, а всички заслужиха дипломи, специално подписани от ски легендата.
Екипът на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) направи демонстрации по лавинна безопасност в горичката край влек “Рила”. Младите хора научиха как да останат в безопасност в планината, как се използват лавинни уреди и как се търси човек, затрупан от лавина, а после се впуснаха в “Търсенето на съкровища”.
Аниматорите от хотел “Рила” бяха подготвили за децата дърпане с шейни, стрелба със снежни топки и други забавни игри.
Доброто настроение беше тарантирано и от музикалната сцена на Радио FRESH пред хотел “Рила” чрез любими изпълнители – DIA, Йоана, Тео Койчинов, които предизвикаха публиката да танцува, а раздадоха и чудесни награди.
Денят на снега е инициатива на Международната федерация по ски. Начинанието се е провело в 45 страни по света. Стремежът е децата и младежите да разкрият и да опознаят магията и ползата от белите спортове.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*