С контузия и на 39 години Йордан Бозов стана MVP на финала и вдигна трета Купа на България

Големият герой от финала на турнира за Купата на България Йордан Бозов грабна трети трофей от тази надпревара в своята кариера – една с ЦСКА и две с „Рилски спортист“. 39-годишният /!/ капитан на „Рилски“ дори бе избран за най-полезен играч в мача с „Левски Лукойл“ /89:80/. Още по-впечатляващ е факта, че Данчо игра в срещата с частично разкъсан менискус, което разкри наставникът на самоковския отбор Людмил Хаджисотиров. Бозов завърши двубоя с 21 пункта, като бе почти перфектен в хвърлянията си към коша – 6/6 за две точки, 1/2 от далечно разстояние и 6/7 от наказателната линия.
„Бяхме много мотивирани, играхме задружно, а второто полувреме наистина показахме различно лице“, коментира мача гардът на „Рилски“.
„Всичко тръгва от президента, организацията, треньорите… Нещата вървят добре, когато се работи професионално и последователно. Всяка година се опитваме да надграждаме и да се целим по-високо“, коментира израстването на клуба през годините гологлавият гард на самоковци. Бозов подчерта, че в тазгодишната си селекция клубът ни е случил на добри чуждестранни играчи, които са много позитивни и имат невероятен характер. „Трудното обаче тепърва предстои, защото участваме и в още две надпревари – българското първенство и Балканската лига“, изтъкна лидерът на „Рилски“, който не пропусна да похвали треньорът Людмил Хаджисотиров.
„Не съм виждал по-амбициозен човек от Удо – за него баскетбола е всичко. Той е отдаден на спорта и съм сигурен, че ще продължи израстването си в треньорската професия“, завърши героят Бозов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*