С „Маратон на четенето“ отбелязваме Месеца на книгата – април

С много интересни изяви ще бъде честван в Самоков април като Месец на книгата.
Поредицата от срещи започва с литературна вечер с поетесата Мария Донева. Срещата ще се състои на 8 април, понеделник, от 17,30 ч. в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски“.
От 8-и до 19 април пък ще продължи курсът по компютърна грамотност за възрастни.
Официалното откриване на „Маратона на четенето“ ще бъде на 12 април, петък, от 11 ч. с участието на учениците от литературния клуб „Агадор“ при ПГ „Константин Фотинов“.
Изложба на арх. Белин Моллов ще бъде открита на 16 април, вторник, от 17,30 ч. в библиотеката. С акварелите си арх. Моллов съживява духа на града ни и неговото архитектурно наследство.
Литературна вечер с доц. Георги Бърдаров е предвидена за 17 април, сряда, от 17,30 ч. също в библиотеката. Писателят е известен със своите изследвания на човешката душевност и на темите за любовта, войната, прошката.
На 23 април, вторник, от 11 ч. пък в библиотеката ще гостуват ученици от ОУ „Христо Максимов“.
Финал на „Маратона…“ ще сложи на 24 април, сряда, от 17,30 ч. представянето на книгата на Яна Василева-Цури „Зарядно от спомени“. Някои от преживелиците на самоковската авторка, която сега живее и твори в Благоевград, звучат невероятно, но са напълно истински – интуиция и мисъл си дават среща, за да разгърнат възможностите на личността.

Можете да харесате