Новини, Образование

С разкошен концерт ОУ „Митр. Авкс. Велешки” почете патронния си празник

Кулминационна точка на поредицата инициативи в чест на патронния празник на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” бе концертът на 14 март в читалище-паметник „Отец Паисий”.
Ученици и учители отново приятно изненадаха родители и гости, като че ли решили всяка година да поднасят хубави идеи и да ги осъществяват по прекрасен начин. Докато миналата година разходиха присъстващите на подобно тържество из различни региони на България и с песни и танци показваха красотите на родината, сега с чудесен спектакъл „изведоха” препълнената зала по-далеч – из различните континенти под мотото „Децата са цветята на Земята”.
Започнаха децата от 5-а клас с пресъздаване на началото на света, за да продължи приказката им с рецитал на ученици от 7-а клас. Настроението се повиши с празничния марш на мажоретния състав. Изненада поднесоха и малчуганите от 2-в клас с емоционалния си африкански танц.
„Призказките на Шехерезада” в изпълнение на четвъртокласници пресъздадоха моменти от безсмъртното произведение. Сборна група изпълни индийски танц, а като солистка много добре се изяви Диана Василева от 7-б клас. Ученици от 6-б клас потопиха зрителите и слушателите в японската атмосфера и демонстрираха чайна церемония. Ирландският танц пък на ученици от 5-б клас накара мнозина от присъстващите да потропват в такт с тяхното изпълнение.
Много фантазия и хумор имаше в сценките от родния фолклор на деца от 2-а клас. Вокална група „Медени звънчета” показа защо има толкова много награди от национални и международни фестивали. Красота и настроение внесе с танците си и формация „Самодиви”. А мелодичната английска песен „Ако си щастлив” на ученици от 4-б клас подеха всички, за да продължат с жизнерадостната „Детство мое”.

Умение, фантазия и изобретателност в подбора на „номерата” и на костюмите бяха проявили учителите Ирина Бонева, Райко Попов, Евелина Таинова, Магдалена Бранкова, Миглена Механджийска, Теменужка Стоянова, Ирина Найденова, Бойка Михайлова, Славея Петрунова, Мариана Русинова, Теменужка Крамарска, Виолета Щупалова, Диана Иванова, Даниела Георгиева, Д. Василева и помощник-директорките Елисавета Оцетова и Елена Дамянова. Гостите получиха в началото и специална цветна диплянка с програмата на концерта.
Отлично се справиха и водещите на тържеството – Антония Топчийска от 6-а и Светослав Иванов от 7-а клас.
Ученици и учители бяха поздравени от директора Христоско Чамов, кмета Владимир Георгиев и члена на Парламентарната комисия по образование Корнелия Малинова. Те благодариха за чудесния концерт и пожелаха на учители и ученици по-нататъшни успехи.

Снимки: Андрей Домишляров

Евгения Попова

Leave a Reply