Култура, Новини, Образование

С тържество и трудова акция отбелязахме Деня на Земята

В ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” на 22 април бе отбелязан международният Ден на Земята. Тържеството бе организирано от клуб ”Природолюбител”, който функционира от миналата година в училището. Клубът работи по проекта на образователното министерство „УСПЕХ”, „Да направим училището привлекателно за младите хора”, който се финансира от ОП ”Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.
Учениците от прогимназиалния курс, учителите и много родители уважиха проявата и аплодираха участниците в клуба. Гостите на тържеството се запознаха с историята на празника, който се чества в 174 страни по света. С голям интерес бе посрещната презентацията за Земята.
Участниците в клуба представиха много данни за замърсяването на въздуха, водите и почвата, за унищожаването на горите и избиването на животни, за замърсяването с битови отпадъци. От всеки от нас зависи Земята да стане по-добро място за живеене.
Младите природолюбители се включиха и в почистването на Самоков. Заедно с учениците от 4-б и 6-б клас и учителите Диана Карабожилова, Рени Малчева и Даниела Околска беше почистен голям участък от Туристическата градина. За втора поредна година учениците участваха в тази инициатива и бяха доволни. Дори се учудваха на тези, които се разхождаха и ги подминаваха с безразличие или пък дори се възмущаваха, че „децата отишли да чистят на хората боклуците”. Учениците обичат природата и затова искат на всички да бъде сред нея чисто и приятно.

Диана Карабожилова
ръководител на клуб ”Природолюбител” в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Leave a Reply