Култура, Новини

С шествие и концерт чествахме 24 май

Снимка: Пламен Лобутов

Шествие на ПТГ „Никола Вапцаров” и концерт на открито белязаха тазгодишния празник на българската просвета и култура и на славянската писменост в Самоков.
В шествието в слънчевия ден, заедно с учениците и учителите от техникума, участваха и кметът Владимир Георгиев, председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева, дейци на културата. Със знамена и плакати колоната премина по централните улици и заля централния площад „Захарий Зограф”.
„България даде азбука на света… Важно е да пазим своята идентичност”, изтъкна в приветственото си слово кметът Георгиев.
Градоначалникът и г-жа Стойчева връчиха отличията на изявени учители, наградени от Общинския съвет. С почетния знак – златен и сребърен – на Самоков, бяха удостоени 11 педагози. Много други техни колеги получиха грамоти. Имената на наградените „Приятел” публикува в миналия си брой /бр. 28 от 22 май т. г./.
Тържеството завърши с концерт на състави от самоковските училища.
Вечерта също от площада бяха тържествено и организирано изпратени абитуриентите от випуск 2015 г. Младежите и събралото се множество бяха сърдечно поздравени от Вл. Георгиев, както и с концертна програма. Рукна и дъжд – тръгна им на зрелостниците по вода…

Leave a Reply