Други, Новини, Спорт

С шоу на 13-и състезателките по аеробика приключват най-успешната година

Клуб по спортна аеробика „Самоков” организира за втора поредна година коледно благотворително шоу „Изгряващи звезди“. Своеобразният празник на динамиката и красотата ще бъде в събота, на 13 декември, от 18 ч. в „Арена Самоков”.
Изтичащата година по общо мнение е най-успешната в цялата история на клуба. Самоковските грации завоюваха 6-о и 10-о място на Световното първенство в Канкун /Мексико/ в групи и тройки 15-17 г., 15 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала в индивидуалните съчетания, както и в композициите на тройки и групи в различните възрастови категории в национални и международни турнири.
За разлика от обичайните преди това участия в две държавни и две международни първенства в България и най-много едно-две участия в чужбина, през тази година представители на клуба не само участваха, но и спечелиха купи и медали в повече от десет турнира: Кантанеде, Португалия /февруари/; Екс ле Бен, Франция /март/; Нове Замки, Словакия, и Токио, Япония /април/; Боровец /май/; Световно първенство в Канкун, Мексико /юни/; Бракнел, Англия /юли/; Пловдив /септември/; Боровец /октомври/; Бад Ишъл, Австрия /ноември/.

Leave a Reply