С 1,2 млн. лв. ще се ремонтира пътят Боровец – Бели Искър

Шосето от Боровец за Бели Искър ще бъде обновено. За тази цел правителството е отпуснало 1 270 000 лв. на Община Самоков. Става въпрос за трасето в рамките на курорта, от долната станция на кабинковата въжена линия до хотел „Боровец Хилс“.

Кметът Владимир Георгиев заяви, че решението позволява на Общината своевременно да проведе процедурите за избор на изпълнител, за да може със започването на строителния сезон през пролетта да бъде извършен и самият ремонт.
Проблемът, свързан с изключително тежкото сегашно състояние на пътя, бе поставен от местни хотелиери в началото на тази есен на среща, посветена на подготовката на Боровец за предстоящия зимен туристически сезон. Участвалите тогава в срещата областен управител Радослав Стойчев и зам.-министър на туризма Ирена Георгиева са изпълнили поетия тогава ангажимент за отпускане на средствата.
Очаква се в близко бъдеще да се осигурят пари за ремонта и на останалата част от пътя Боровец – Бели Искър.

х х х

Междувременно продължава асфалтирането в курорта. Благоустроени са улиците зад хотел „Айсберг“ и край вилно селище „Ягода“ по посока на хотел „Еуфория“. Отводняват се и се оформят улиците покрай почивната станция на МВР към вила „Ибър“ и над хотел „Феста”. От Общината информираха, че изцяло ще бъде асфалтирана и улицата, която започва от хотел „Феста”, минава покрай хотел „Св. Георги” и завършва при вила „Стрезов”. Асфалтирани са вече и прекопаните участъци /във връзка с доизграждането на ВиК мрежата на курорта/ от стария център на Боровец до пречиствателната станция „Яйцето”.
Междувременно са изградени пробив между хотелите „Иглика” и „Феста“ и паркинг в съседство. Подменено е уличното осветление. Оформени са тротоари от района на стария център по продължението на улицата до вила „Стрезов”. Започнало е и изграждането на алея за пешеходци и велосипедисти от вила „Стрезов” до вилните селища.
Стана ясно още, че вече са разработени плановете за „Златния триъгълник” и за уличната регулация и обществените пространства в курорта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*