Новини, Образование, Шарен свят

С 1,3 млн. лв. ремонтират училище “Неофит Рилски”

Кметът Владимир Георгиев подписа на 13 юли договора по проект за основен ремонт на основното професионално училище „Неофит Рилски” /бивше УТР и СПТУМ “Христо Смирненски”/.
Финансирането на стойност около 1,3 млн. лв. осигурява Националният доверителен екофонд. Предвижда се да бъде направен основен ремонт на покрива, сградата да бъде санирана, да се смени дограмата и да се обнови мазилката.
Сега „Н. Рилски” е единственото общинско училище, на което не е правен основен ремонт и все още е със старата износена дограма.
Както е известно от по-отдавна, Общината спечели проект за финансиране на начинанието. Сега предстоят процедури за обявяване на обществена поръчка, избор на изпълнител и осъществяване на планираните строително-ремонтни дейности.
Заради необходимостта от спазване на съответните законови срокове за отделните процедури вероятно ремонтът няма да бъде извършен до началото на новата учебна година, но все пак засега най-важното е, преценяват запознати, че вече идва етапът за практическа работа.
В архитектурно отношение зданието на училището е една от най-големите и впечатляващи сгради в Самоков. С обновяването й ще се даде възможност стотици ученици да се обучават в подходящи съвременни условия.

Leave a Reply