Новини, Образование

С 4 нови паралелки посрещна 15 септември ПТГ “Никола Вапцаров”

В ПТГ "Никола Вапцаров" тържествено откриха новата учебна година

Ученическото воинство в Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров” се попълва през новата учебна година с 4 нови паралелки. Двата осми класа са със специалности компютърна техника и технологии и мениджмънт, а двата девети класа – със специалности компютърна техника и технологии и електрообзавеждане на производството. Допълнен е и третият девети клас с изучаване на икономика и мениджмънт.
Новата учебна година тук започна в четвъртък, на 15 септември, с посрещане на училищното знаме и с издигане на националния трикольор под звуците на „Мила Родино”.
Поздравителни адреси към ученици, родители, близки и гости бяха поднесени от името на областната управа, депутата Цветан Сичанов и общинското ръководство. Отец Георги Николов извърши водосвет. Сред гостите пък бе и управителят на зала “Самоков” инж. Иван Върбев.
„Днешният първи учебен ден е по-особен и значителен за нас – с него започва и нашият 50-годишен юбилей. През 1962 г. бе поставено началото на едно ново училище, което просперира през изминалите години. Ние с чест изпълняваме поръките на предците ни – да бъдем в основата на просперитета на Самоков, на останалите специализирани училища и на съседни общини. Горди сме, че 40 % от завършилите зрелостници в общината са наши, а от 9 новосформирани паралелки, 4 са при нас”, изтъкна в приветствието си директорът Георги Велев, който удари и първия звънец.
Под венец от пъстри цветя колоната от момичета и момчета, доста от които облечени по последна мода, влязоха в учебното заведение. Навън остана само дългата двойна редица от леки автомобили и разотиващите се малко или далеч по-възрастни хора, спомнящи си с тъга за някогашното свое ученическо време.
Надка Вардарова

Leave a Reply