Живот, Новини

Така живеем: Кристина Ангелова

Аз съм… Кристина Ангелова – главен редактор новини и водещ в Тв „Канал Рила“ – Самоков
Мисълта, с която се събуждам, е… изгрява нов ден, хубаво е да го започнем с усмивка. В ума ми се въртят ангажиментите за деня, обичам да планирам и организирам времето си, защото само по този начин кратките 24 часа може да се разпределят между напрегнатия работен ден и грижата за семейството и любимите хора.
Денят ми обикновено протича така: Телефонът ме буди в 7, после аз съм будилникът за моята дъщеря, която се затрупва с хиляди завивки, далече от ранното ставане. Бърз тоалет, обличане и скоростно потегляне към училището, където оставям Стела. Отивам на работа, времето до девет прекарвам в пиене на кафе и размяна на шеги с колегите. После преглеждам графика със събития за деня. В десет минавам набързо през фризьор, защото в телеВИЗИЯТА визията има важно значение, пък и за всяка уважаваща себе си дама външният вид изисква време и грижа. И после….въртележката е голяма, колкото и да планираш, винаги има нещо извън плана – важното е да бъдем на мястото на събитието и събитието да си бъде на място в новините на Канал Рила.. Обичам работата си и нейната динамика ме зарежда с енергия и емоции… Следва запис на новините и работният ден приключва… освен ако няма събития във вечерните часове. Тогава работният ден продължава до… час неизвестен. Е, по някое време вероятно обядвам, карам и прибирам на и от тренировки по аеробика дъщеря ми и някъде към седем вече сме у дома. Заедно приготвяме вечеря, споделяме деня си, спорим, после се обичаме, после пак спорим и така… докато умората ни прати по леглата. Колкото и да е странно, не гледам много телевизия, предпочитам да си ровя из нета или да гледам филмчета и да почета. И така до следващата сутрин на този кръговрат..
От къщи не излизам без… ключа за колата и телефона си.
В свободното си време предпочитам да… Да го прекарвам с дъщеря ми и приятели. Да пътувам, да се разхождам. Да посещавам кина и театри.
За да поддържам форма… Ето тук вероятно търпя сериозна критика, защото не отделям достатъчно време за спорт. Храня се умерено, но двигателната ми активност е слаба. Все пак понякога се занимавам с плуване или фитнес.
Вредният ми навик е… твърде дългите часове пред компютъра, малкото сън. Иначе съм скучна – не пуша, пия рядко и умерено.
Гордея се… с това, че успявам да преодолявам трудностите, които животът постоянно ми поставя… при това с усмивка. Неуспехите не ме отказват, а мотивират, огъвам се понякога, но не се пречупвам. Гордея се с това, че успявам да открия сила в себе си, която дори не съм подозирала. А най-голямата ми гордост е моята звезда – Стела, 12-годишната ми дъщеря.
Най-ценните ми хора в живота са… Май ще стана досадна, но сами се досещате, че това отново е моето момиченце Стела, моята майка Мариана, покойният ми баща д-р Пенчо Ангелов, моят брат Ангел Ангелов и неговото семейство, както и малко на брой, но истински приятели.
Най-добрият съвет, който съм получавала някога, е… Признавам, че не обичам да ми се дават съвети и близките ми хора са наясно с този факт, затова отдавна са се отказали да го правят. Уроците си ги вземам сама от живота, научавам ги винаги по трудния начин, но пък са за цял живот.
В хората най-много не харесвам… двуличието, злобата, липсата на човечност.
Никога няма да забравя… баща ми д-р Пенчо Ангелов – човек, който безкрайно ми липсва, просто, за да ме чуе, да му споделя и да намеря сама отговорите на това, което ме тревожи в погледа му.
Изтичащата 2014 година ще запомня с… избори и политическа нестабилност, протести, природни бедствия, липсващи пари в банки, разтревожени и недоволни хора.
Мечтата ми е… животът ни да бъде по-спокоен, по-усмихнат. Да спрем да говорим за финансова и икономическа криза, преход, нестабилност. Никой да не се занимава с политика, защото животът му е подреден и щастлив и не го интересува кой го управлява, защото го управлява добре
През 2015 общината ни… да бъде финансово стабилна, да се реализират повече благоустройствени дейности, да бъдат решени поне част от стоящите с години проблеми. Да има инвеститорски интерес, който да доведе средства и съответно работни места за жителите на общината.

Leave a Reply