Танцьорки от София и Благоевград приветстваха самоковската балетна школа за юбилея

Снимка: Пламен Лобутов

В празник на изяществото, ритъма, динамиката, музиката и красотата се превърна колоритният концерт, който подариха състави от столицата и Благоевград на самоковската публика по случай полувековния юбилей на балетната школа в Самоков. На 20 април в читалище-паметник „Отец Паисий“ гостите демонстрираха с удоволствие своите несъмнени танцови умения.

Виолета Глогова. Снимка: Пламен Лобутов

Виолета Глогова е създател на школата за танци и спорт “Vi Fusion” в София и ръководи мажоретен състав към Нов български университет.
Яна Василева пък, позната и като поетеса и писателка, ръководи формация за зумба танци в Благоевград.
Двете млади дами са и наши съгражданки. Преди да поемат житейския и творческия си път в други градове, те са израсли в балетната школа в Самоков на Добринка и Петър Петрови. Двете танцьорки, ръководителки и приятелки заедно със своите състави представиха своеобразно шоу, откликвайки на любезната покана на сегашната ръководителка на самоковската школа Ралица Стоянова.

Снимка: Пламен Лобутов

Изявата под надслов „Завръщане в Самоков“ бе една от най-важните изяви през този месец април, посветен на 50-годишния юбилей. Вили, Яна и техните момичета нагледно показаха, че танцът продължава да ги вдъхновява и да бъде тяхната голяма страст, а с това предизвикаха и бурните аплодисменти, цветята, усмивките и добрите думи на благодарните зрители и слушатели.

Яна Василева. Снимка: Пламен Лобутов

Можете да харесате