Театрален фестивал на немски език в Самоков на 26 и 27 април

Традиционният национален фестивал за училищен театър на немски език „Завесата се вдига за немския език“ се провежда тази година в читалище-паметник „Отец Паисий“ в Самоков на 26 и 27 април.
Домакин на фестивала е ПГ „Константин Фотинов“, а мотото е „Exposed: Какво знае интернет за мен?“.
Официалното откриване на форума ще бъде на 26 април, петък, от 14.30 ч. Първото представление започва час по-късно в изпълнение на младите самоковски театрали от Гимназията и тяхната трупа „Театър? Фантастиш!“ Програмата продължава с изява на учениците от столичното 73-о СУ „Владислав Граматик“ от 16.15 ч. Участниците в групата на Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф I“ от Ловеч ще излязат на читалищната сцена в 17 ч., а последната постановка за деня започва в 17.45 ч. в изпълнение на младежите от смолянската езикова гимназия „Иван Вазов“.
В събота, на 27 април, ще се представят състави от Бургас (Немска езикова гимназия „Гьоте“ – 10 ч.), Варна (Търговска гимназия „Георги Раковски“ – 10,45 ч.), Габрово (Априловска гимназия – 11,30 ч.) и София (НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“ -12,15 ч.).
Церемонията по награждаването ще започне в 14 ч.
Организатори на фестивала са просветното министверство, посолството на Германия в София, Гьоте-институт – България и Централната служба за училищата в чужбина.

Можете да харесате