Култура, Новини

Театралите от ПГ „К. Фотинов” се изявиха в Нова Загора

Трупата ще гостува и в села от общината

Театралният състав при ПГ „Константин Фотинов” участва в 4-ия пореден ученически фестивал „Арлекино”, състоял се от 1 до 4 април в Нова Загора. В малката, но приятна зала, свързана с топла връзка с училище „Христо Ботев”, което бе съорганизатор на проявата /заедно с Община Нова Загора/, младежите представиха „Сватба” по Чехов. Постановката представлява компилация от три пиеси на популярния драматург – „Сватба”, „Лебедова песен” и „За вредата от тютюна”. Фестивалът няма конкурсен характер, съставите излизат на сцената, водени само от любовта си към театралното изкуство.
„Изключително сме благодарни на Любомир Малинов, който ни оказа голяма помощ с драматизацията. Вярваме, че това е един различен проект и сме доволни от представянето си”, заявиха за „Приятел” Любен Михайлов и Николай Войнов, които са работилите върху постановката и музикалното оформление, а и сами са се изявили като актьори.
Двамата добавиха, че тръпката при срещата с нови зрители ги мотивира още повече. Гостуването в Нова Загора и премиерата на постановката няколко дни по-рано в Самоков са били и дебют на сцена за Маргарита Александрова и Николета Иванова. Останалата част от младия актьорски екип има вече известен опит зад гърба си.
Средства за пътуването до Нова Загора са осигурени със съдействието на Община Самоков и ръководството на гимназията.
Л. Михайлов и Н. Войнов заявиха, че имат намерение да организират представления на „Сватба” и в някои села от общината. Предстои да се уточнят датите и местата за срещите.

Делян Василев

Leave a Reply