Театърът – съдба и живот!

Когато човек обича работата си, резултатите са най-добри и те радват не само него, но и тези, които стават свидетели на делото му. А че това важи с пълна сила за Весела Колешанова ние, членовете на Руския клуб, усетихме по време на срещата си с нея и Петьо Кисов, който изигра главната роля в последната реализирана от Весела пиеса – „В малките часове на опияняващата нощ…”.
Колешанова е и режисьорка, и преводачка /пиесата е прекрасно преведена от руски/, и музикална оформителка – специалист по всичко. Името й – Весела – напълно подхожда на характера й – винаги усмихната, с невероятно чувство за хумор. С ръце, тяло, очи тя така картинно описа разказваното, че всички я гледахме и не мърдахме, унесени в разказа й.
Весела картинно и увлекателно разтвори страниците на живота си и това, което го е направило красив и щастлив. От първите прояви с дечицата в кукления театър, през часовете и дните в детската театрална школа до изграждането на младежката група пътят е дълъг…
Слушахме и се радвахме на безбройните изяви и награди.
Почти винаги режисьорката е изправена пред една стена, на която пише „Пари няма, действайте!” Но Весела не е от хората, които ще се примирят с това. Тя тръгва напред с целия си ентусиазъм, подкрепена от тези, които е запалила със своя огън, и независимо от пречките постига невероятни успехи.
Най-голямата награда, най-голямото удовлетворение за нея и артистите й идва от залата, от публиката. Когато тя ръкопляска, вдига адреналина и налива масло в артистичната машина.
Много още може да се говори за Весела и нейното всеотдаване. Самата тя е най-щастлива, когато играят в Самоков – просто е лудо влюбена в своя град и по нейните думи повече от две седмици не може да е далече от него.
За любовта си – театъра и за своята „шефка” малко, но искрено говори Петьо Кисов. Още 7-годишен е открит от Весела и до днес, а и за в бъдеще той уверява, че няма да изневери на тази магия – театъра. С удоволствие двамата с Теодора Спасова играят пет пъти вече пиесата, а средствата от нея изпращат на пострадалите в Мизия.
Труд, запълнен с радост, удоволствие, идея и мисъл, с талант и красота – това е ежедневието на Весела и нейните артисти.
С нетърпение очакваме срещата с новата й пиеса, в която ще играят три момчета и три момичета. Другото, казва тя, нека бъде изненада за всички, ценящи труда на хората, които отделят време, сили и средства, за да доставят истинско удоволствие на всички ни.
На Весела и Петьо бяха връчени цветя и подаръци. Искрени бяха пожеланията, придружени със силни ръкопляскания, за здраве и нови успехи.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*