Театър от Сопот ни гостува

Никога няма да ми се изтрият от съзнанието спомените от Сопот – градът на дядо Вазов. Спомените за многото чешми, от чучурите на които тече бистра и студена планинска вода; за малките дворчета, потънали в зеленина и цветя; за тесните калдъръмени улички, които те водят към боровата гора, към манастира, където е бил самият Левски, към хижите в Стара планина. Живи са спомените за хората, с които преживяхме със съпруга ми Гебо цели 15 години; с които организирахме празници, незабравими и до днес. Читалището в Сопит – „Иван Вазов”, беше мястото за изява на певчески, танцови и оркестрови състави. Изнасяха се и много театрални постановки, режисирани от артиста Иван Налбантов.
Една от театралните трупи в Сопот – младежкият драматичен театър „Матей Икономов” към местното читалище, стана гост на самоковската публика на 14 юли с комедията „Сватба” от Румяна Къпинчева. Постановката бе посветена на 55-годишнината на театъра.
И макар че салонът на читалище-паметник „Отец Паисий” не бе пълен, зрителите, които бяха дошли, останаха много доволни и дълго аплодираха шестимата актьори. Сред които бе и младата самоковка Зоя Станкова. Преди години тя беше деен участник и в изявите на самоковското читалище. Зоя вече живее в Сопот, но не спира да се изявява и като ръководител на състав, и като артистка.
Много силна беше играта на Мина Атанасова, която показа идеално владеене на образа. Зрителите приветстваха сърдечно и останалите участници в трупата. Кошница с цветя от името на читалището, сърдечен поздрав, пожелания за нови успехи и искрени аплодисменти изпратиха участниците в състава, ръководен от режисьора Атанас Маринов.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*