Новини, Шарен свят

„Теглихме заем да гледаме картофи, а ни обраха нивата до шушка…”

„Въоръжаваме се и почваме да стреляме на месо! Вече не се търпи… Толкова труд, време, средства сме вложили в отглеждането на картофите, а идват някои и ти ги изваждат от нивата до дупка… Така, наготово! Разбираме ги – сигурно и те са без работа и гладни, но ние не сме ли? Няма работа и за нас от доста време. Но да тръгнем да крадем ли?! Безизходицата ни накара да изтеглим заем и да се заемем с отглеждане на картофи, та белким скърпим двата края в семейството. И точно когато дойде време да видим резултата от труда си, тази сутрин се натъкнахме на грозна гледка – едната ни нива обрана до шушка! Няма картоф, няма… бъдеще” – проплака жена на редакционния телефон навръх 15 август – светлия Богородичен празник.
Бързата ни проверка установи, че станалото не е единичен случай. На много хора са им изваждани картофите – къде редове, къде няколко гнезда, къде цели големи площи… За съжаление, изглежда няма кой да им помогне при сегашното състояние на държавата и обществото.
Не един и двама заявиха, че ще се организират и ще охраняват нивите и нощно време. Мнозина не скриха намерението си дори да стрелят – в отчаянието си са готови и в затвора да лежат, но по някакъв начин да защитят собствеността и достойнството си.
Какво можем да ги посъветваме, уважаеми читатели, и с какво можем да им помогнем?!…

1 Comment

 1. Петър

  Защо в тази статия не се казва, че цигани са посегнали на нивите? До кога все тази търпимост и толерантност? Да не се обидят случайно или да не ви засъди някоя организация за защита на животните?!

  Начина е маалата да бъде оградена с висока ограда, по която да патрулират от жандармерията. Нещо като резерват за братята роми, които ни съсипват живота всеки Божи ден!

  И най-лошото е че няма наказание, което да ги стресне. Не започнат ли да ги стрелят, няма да се оправи проблема.

  Единственото, което ги плаши е това да не загубят въшливия си живот!

  Повдига ми се от тая сган!

Leave a Reply