Култура, Новини

Телевизия „Рила” чества 20-годишен юбилей

Празнично настроение събра много хора в Сарафската къща вечерта на 26 ноември. Поводът бе 20-годишният юбилей на телевизионния канал „Рила”. Тук бяха първопроходците, работещите в медията журналисти и технически персонал, както и гости, сред които народният представител Радослав Стойчев, кметът Владимир Георгиев, зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов, общински съветници, културни деятели.
Филм проследи 20-годишната история на „Сателитни системи” ООД от първите стъпки през далечната вече 1995 г. до днес. На нова лента пък по забавен начин бяха представени водещите предавания журналисти. И всичко това – пред подредените отпред празнично облечени и възторжено настроени специалисти от екипа на ТВ „Рила”.
Директорът на „Сателитни системи” Никола Вецев изтъкна, че докато преди две десетилетия са били до известна степен скептично настроени, сега отчитат, че са успели да приобщят жителите на Самоков към постиженията на световната наука. Понятията „канала”, „кабела”, са навлезли в живота на местните хора. Направени са и нови инвестиции, но най-важни са хората – посочено бе, че „Рила” има прекрасен колектив. Г-н Вецев изрази признание на всички колеги за отговорната работа, както и на Общината, в чието лице са имали винаги подкрепа.
Кметът Владимир Георгиев връчи на юбилярите почетния знак на Самоков – златен /с който телевизията бе удостоена от Общинския съвет по предложение на дружеството на СБЖ в Самоков/ и плакет с образа на св. свщмчк Симеон Самоковски. Градоначалникът подчерта ролята на телевизионния канал за промените в Самоков, като заяви, че „всичко, което правим в общината, се научава от хората чрез местната телевизия”. Георгиев благодари на ръководството и на целия телевизионен екип и пожела нови успехи.
Огласено бе, че са получени поздравителни адреси от депутатите Ирена Коцева и д-р Красимира Ковачка, от председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева, Журналистическото дружество в Самоков, Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. От името на г-жа Стойчева на всички дами от телевизионния колектив бяха поднесени цветя. Обявено бе, че са получени и подаръци – любими книги от много от присъстващите гости, като отклик на оригиналната покана за празника.
Н. Вецев от своя страна също връчи подаръци – ваучери за безплатно ползване на услуги на „Сателитни системи”, на тримата най-дългогодишни абонати – инж. Георги Иванов /първият абонат на телевизионния канал/, Росен Механджийски /първият интернет абонат на „Сателитни системи”/ и Николай Станчев /първия абонат на офертата „телевизия + интернет”/.
Членовете на екипа духнаха свещичките на тортата. За приятното настроение допринесоха и изпълненията на столични артисти.
Младите водещи Стела Йорданова и Васил Даганов пък показаха, че са заредени с амбиция в бъдеще да работят в телевизията. Бъдещите журналисти честитиха и рождения ден на кмета Владимир Георгиев /който на същата дата навърши 42 години/ и му подариха торта.
За домакини и гости бе подготвен изискан коктейл. Разговорите на чаша вино продължиха до късно.

Евгения Попова

Leave a Reply