Тематични рисунки украсиха компютърния кабинет в ОУ „Митр. Авкс. Велешки”

Пъстри, красиви и реалистични рисунки на компютърни компоненти и периферия грейнаха в обновения кабинет по информационни технологии в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
Както е известно, в края на миналата година закупените по проект тук модерни компютри бяха преместени от една стая в друга – специално реновирана, а новото помещение тогава откри при посещението си в Самоков лично образователния министър Тодор Танев.
Само за няколко дни участници в школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” към читалище „Младост” и техният ръководител Иван Шуманов са обагрили белите стени на стаята с рисунки на компютър, монитор, клавиатура, мишка с подложка, още една по-голяма мишка, таблет, отделни клавиши на клавиатура, SDHC карта памет, а цветни линии са свързали изрисуваните съоръжения.

Иван Шуманов, Михаела Вукова и Владислава Каньова пред действителните и изрисуваните компютри

В сряда, на 25 февруари, младите творци сложиха последния щрих към творбата, като увековечиха имената си на стената. Своя дан в общото дело са дали освен Ив. Шуманов и Владислава Каньова, Михаела Вукова /седмокласничка в същото училище/, Кристиан Захариев и Божидара Цурева, за която това бе дебютно участие в подобен проект. Останалите любители на четката вече са придобили сериозен опит от работата си по стенописите в НУ „Станислав Доспевски”, ПГ „Константин Фотинов”, в Босилеград /Сърбия/, т. нар. Синя къща до Червения мост и при изрисуването на пожарна кола на гараж в кв. „Възраждане”.
„Още като направихме стаята усетихме, че стените бледнеят. С одобрението и на директора Христоско Чамов се свързахме с г-н Шуманов и обсъдихме различни варианти за осъществяване на идеята. Замисълът ни се претвори наяве и сега и на учениците, и на учителката по информационни технологии Ирина Бонева им харесва новия вид на кабинета”, заяви пом.-директорката Даниела Трохарова. Тя допълни, че най-вероятно през априлската ваканция ще се изрисуват и части от фоайето и коридора в сградата.
Най-важното, според Ив. Шуманов е, че младите художници имат възможност да се занимават с нещо толкова истинско и сериозно. „Това не са детски работи, а професионален продукт. Имам обаче пълно доверие на моите ученици – те си го заслужиха с отличната си работа”, увери Шуманов. Той пожела на учащите се в кабинета да са много щастливи тук и да развиват успешно техническите и творческите си умения.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*