Други, Новини, Спорт

Тенисът на маса чества 80-годишен юбилей /снимки/

Една от най-динамичните игри – тенисът на маса, чества в страната ни 80-годишен юбилей. По този повод на 21 април в града ни председателят на тенис-клуб “Самоков” Кирил Москов изрази оптимизъм и за бъдещето.
“Макар и бавно, вървим напред и нагоре”, заяви Москов. Той уточни, че двама състезатели ще бъдат картотекирани, за да участват в състезания. Председателят на клуба благодари на Валери Пенчев и Васил Големинов, които абсолютно доброволно се занимават с младите таланти.
С купи и екипи бе изразено признание към деятели, допринесли за развитието на този спорт – Васил Сайменов, Даниела Йончева, Снежана Лалева, Валери Пенчев. “Това са хора, които не вземат пари, а помагат от сърце. Благодарение на тях през последните години клубът ни оцеля и се развива”, обобщи г-н Москов.
По случай юбилея в Младежкия дом се състоя и турнир с участието общо на 35 състезатели. При средношколците първите три места заеха Радостин Субев /Професионална гимназия по туризъм/, Ивайло Методиев /ПТГ “Никола Вапцаров”/ и Живко Стефанов /Професионална гимназия по туризъм/.
Първенството при учениците от 5 до 8 клас спечели Галин Данаилов /ОПУ “Неофит Рилски”/, следван от Огнян Димчев /ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”/ и Антонио Ангелов /ПТГ “Никола Вапцаров”/. Красиви купи зарадваха първенците.

no images were found

Leave a Reply