Новини, Статии, коментари

Тест за човещина

Отклик

Със събраните пари от два спектакъла самоковската културна общественост подпомогна пострадалите от наводненията през юни наши сънародници. Благородното начинание на хор „Рилска песен” и вокално-инструменталния състав „Лунни лъчи” при читалище-паметник „Отец Паисий”, както и на младите актьори от театралната трупа при ПГ „Константин Фотинов”, станали лауреати наскоро на международен конкурс, предизвика отклик. Млади и по-възрастни дадоха своята лепта за хуманната кауза.
Наистина, читалищният салон в интерес на истината не бе препълнен, но в случая „въпросът” има не само финансова, а и съвсем човешка страна. Трябваше да видите вдъхновението на творци и публика, сълзите в очите на някои от тях, за да се убедите, че такъв подход, въпреки всичко, има смисъл.
Поклон заслужават самите инициатори, както и техните почитатели. В трудното и изтерзано днешно време да отделиш средства и време за подобна кауза е един своеобразен тест за човещина.
Дай Боже по-често да се срещаме с такива прояви! Защото не парите – загубим ли човещината, доверието помежду си, мисълта за другия, всичко сме загубили…

Тодор Попов

Leave a Reply