Баскетбол, Новини, Спорт

Тихомир Желев скъса ахилес, аут е до Нова година

Тихомир Желев

Страхотен малшанс сполетя новото попълнение на БК „Рилски спортист” Тихомир Желев. Привлеченият със свободен трансфер от „Черно море Евроинс” състезател скъса ахилес на тренировка с националите и твърдо пропуска мачовете на новия си тим до Нова година.
През последните дни Желев лекуваше травма в бедрото и точно когато се възстанови от нея, последва шокът с ахилесовото сухожилие. След малшанса с гарда старшията на националите Росен Барчовски прекрати заниманието и веднага потърси съвет от лекарите. Те бяха категорични, че баскетболистът трябва незабавно да се подложи на оперативна намеса.
Извършената 24 часа по-късно хирургическа интервения е минала успешно и медиците са оптимисти за пълното възстановяване на Тишо. Състезателят обаче първо ще носи обездвижващ ботуш на крака, а след около 2-3 месеца ще може да понесе и първите си леки натоварвания.
Относно състоянието на другите двама състезатели на „Рилски” в националната гарнитура – Асен Великов и Станислав Ваклинов, Барчовски сподели: „Асен не се е подготвял и е далеч от най-доброто си състояние, но все пак изкара тренировката докрай. Станислав е в по-добра форма, но това е нормално, тъй като, както знаете, той изкара няколко седмици с формацията „Атлети в действие” в Щатите. При него проблемът е, че е качил няколко кила, но това не ме притеснява.”

Leave a Reply