ТПК „Михаил Дашин” откри фирмен магазин до автогарата

С тържествен водосвет на 16 декември ТПК „Михаил Дашин” откри фирмен магазин, в който ще се продават произведения на кооперации от цялата страна. Магазинът се намира в сградата на битовия комбинат, над часовникарското ателие – западно от автогарата, в бившия пункт за пране и изкупуване на вълна.
Пред събралото се множество председателят на Националния съюз на трудово-производителните кооперации Стилиян Беласополов довери, че не се чувства гост на тържеството, тъй като самият той е съпричастен с инициативата. Ръководителят на кооперациите увери присъстващите, че много от стоките в новия обект отговарят на международните стандарти за качество, а и цените са конкурентни. При това е предвидено и коледно намаление от 10 %. Беласополов благодари на колектива на кооперацията-домакин, пожела много клиенти и добави, че подобни магазини ще бъдат разкрити и в други градове в изпълнение на специална програма на съюза.
Председателят на ТПК „Михаил Дашин” Георги Митев поясни, че в новия обект посетителите ще могат да намерят родни стоки, производство на кооперации от София и Ихтиман, Смолян и Панагюрище, Ловеч, Котел, Дряново, Варна. Митев припомни, че кооперацията съществува от 1955 г. и в миналото – през 70-те и 80-те години, също е имала фирмени магазини. За сегашното преустройство и обновление на търговския обект председателят на ТПК изрази признание на ръководството на Националния съюз на кооперациите.
В новия магазин могат да се намерят дрехи, пантофи, спално бельо, одеяла, чанти, детски играчки.
Водосвета в началото отслужиха свещеноиконом Петър Стоименов и свещ. Любомир Годиняков. Беласополов и Митев прерязаха трицветната лента. Плиснато бе менче с вода за сполука на начинанието. Всички се почерпиха с пита и бонбони и отправиха благопожелания.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*