Баскетбол, Новини, Спорт

Травис Питърсън продължава да жъне успехи в Европа

Откакто „Рилски спортист” влезе в Националната баскетболна лига на България, тимът претърпява непрекъснато развитие. В този вече около 15-годишен период през Самоков минаха редица чуждестранни състезатели. Някои от тях оставиха по-бледи следи и набързо бяха забравени от привържениците на отбора ни. Имената на други обаче – като Травис Питърсън например, и до днес се споменават с уважение и обич.
„Рилски спортист” бе първия клуб на янкито в Европа и може да се каже, че даде път и поле за изява на безспорно талантливия спортист, който продължава да се развива и да жъне успехи в своята европейска мисия. Вече 32-годишният американец направи впечатляващ дубъл през миналия сезон, когато спечели титлата и вдигна Купата на Израел с отбора на „Апоел” /Йерусалим/. Съотборник на Питърсън в „Апоел” бе легендата от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада Амари Студамайър. Средните показатели на 208-сантиметровия Питърсън за изминалата кампания бяха 7.1 точки и 4.4 борби на мач.
Сега Травис е изправен пред ново предизвикателство. Съвсем наскоро роденият в Глендейл, Аризона, русокос баскетболист подписа договор с един от двата най-известни клуба в Литва – „Лиетувос Ритас”. С тима от столицата Вилнюс на Питърсън му предстои да участва отново в „Юрокъп”, където през миналия сезон стигна до полуфиналите.
Припомняме, че Травис Питърсън помогна на „Рилски” да стане шампион в първото издание на Балканската лига през сезон 2008/2009, когато бе избран и за най-полезен играч на турнира. След двегодишния престой в Самоков янкито вдигна титлата на България с „Лукойл Академик”, а след това носи екипите на чешкия „Простейов”, украинския „Ховерла”, испанските „Обрадойро” и „Валенсия” и руския „Автодор” /Саратов/.

Leave a Reply