Травис Тейлър ще играе в Бундеслигата, смени екипа на „Рилски спортист” с този на „Брауншвайг”

Травис Тейлър. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Бившият център на „Рилски спортист” Травис Тейлър си осигури престижен трансфер в немския „Брауншвайг“. 28-годишният американец стана последното попълнение на германците, които се похвалиха с неговото привличане на официалния си сайт. С тима от 250-хилядния град в провинция Долна Саксония Тейлър ще играе в Бундеслигата заедно с бившия си съотборник в австрийския „Гюсинг” Томас Клепеис.
„Травис се вписва добре с нас. Той може да играе на позиции 4 и 5, вече е натрупал голям опит на европейската сцена и е отборен играч“, коментира по адрес на янкито треньорът на „Брауншвайг” Франк Менц.
„Чувал съм само добри неща за отбора от Томас Клепеис и затова съм много развълнуван, че ще играя тук. Благодаря на треньорския екип и ръководството, че ми се довериха. Обещавам да тренирам усилено всеки ден, за да помогна на тима да направи страхотен сезон в Бундеслигата”, заяви вече бившият играч на „Рилски спортист”.
В последното издание на Бундеслигата „Брауншвайг” завърши на 12-о място от 20 отбора с актив от 14 победи и 20 загуби. Най-известният човек, роден в едноименния град, пък може би е известният като „принц на математиците” Карл Фридрих Гаус /1777-1855/.
203-сантиметровият Тейлър бе един от най-атлетичните играчи в родния шампионат. Дошлият от носителя на Суперкупата на Швейцария „Фрибург Олимпик” исполин набързо се превърна в любимец на привържениците на играта с оранжевата топка с мощните си забивки и сърцатата си игра. С екипа на самоковския клуб Тейлър изигра 51 мача в Националната баскетболна лига, за Купата на България и в Балканската лига. В тях роденият в Ървингтън, щата Ню Джърси, състезател се отчете със средно 14 точки, 7 борби и 2 асистенции. С екипа на „Рилски“ Тейлър спечели Купата на България, към която прибави бронзови медали от вътрешното първенство и Балканската лига.
Европейската си одисея пък Тейлър започва с тима на „Гюсинг” в Австрия, след което преминава последователно във френския „Льо Авър”, унгарския „Шопрон” и „Фрибург” преди да дойде в Самоков.

Делян Василев

Травис Тейлър. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*