Баскетбол, Новини, Спорт

Традицията е с “Рилски” в мачовете срещу хита “Спартак” (Пл)

Коледните и новогодишните празници наложиха промени в последните два кръга за годината в Националната баскетболна лига. Срещите от 12-ия и 13-ия кръг на елитната дивизия ще се играят днес и следващата сряда (30 декември), а ръководството на “Рилски спортист” се надява тимът да постигне две хубави победи – над “Спартак” (Пл) и “Ямбол” часове преди настъпването на Новата 2016-а г.
Букмейкър № 1 в онлайн залаганията Sportingbet очаква лесен успех за домакините /ставка 1.04/ срещу почти сензационните 8.50 за победа на гостуващия състав.
Самоковци имат 100-процентов актив в домакинствата си срещу плевенчани през последните години. Нещо повече – последната загуба на “Рилецо” от съперника датира от 29 декември 2011 г., когато спартаклии бият нашите, но край Панорамата (91:83). Оттогава тимът ни няма милост срещу отбора от Северна България.
Сега обаче нещата са по-сложни. “Спартак” е в челото на подреждането с актив от 7 успеха и 4 поражения и изпреварва момчетата на Росен Барчовски, които имат съотношение 6/5. Движещата сила на гостите е отличната игра на сърбите Урош Величкович и Милован Савич, които блестят с реализаторските си способности. Не е за подценяване и формата на бившия играч на “Р. спортист” Александър Груев, който след известен колеблив период отново намери себе си край Панорамата и е неделима част от отбора.
Основната цел пред Йордан Бозов и компания ще бъде да се съвземат от малшанса, който ги лиши от победата в изминалия кръг срещу “Балкан”. Гостите бяха близо до успеха, но паднаха злощастно с 97:99 в края и се свлякоха от 3-о на 5-о място във временното класиране. Сблъсъкът с водения от Александър Дяковски състав е и идеална възможност да покажат качествата си баскетболисти като Веселин Веселинов, Тодор Тодоров, Кори Петрос и Тристан Кери, които пораде една или друга причина не са толкова убедителни от началото на кампанията.

Leave a Reply