Трайчо Трайков: “Необходимо е да създадем отново фундамента на държавата – върховенство на закона и правов ред”

„Искаме да бъдем част от демократичния свят, а това означава утвърждаване на мястото ни в ЕС и НАТО и мобилизиране на техния ресурс в отстояване на българския интерес. Означава и демократично функциониране на държавата и нейните органи”, каза кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков на среща с граждани в Самоков на 11 октомври.
„Необходимо е отново да създадем фундамента на държавата – върховенство на закона и правов ред. Хората нямат усещане за справедливост, нямат усещане, че са защитени основните им права и свободи“, подчерта Трайчо Трайков.
„България е най-добре защитена именно в НАТО и може да просперира като член на най-големия икономически съюз – ЕС”, каза кандидатът за вицепрезидент на блока ген. Съби Събев.
На въпрос за мигрантите ген. Събев заяви, че укрепването на границата трябва да направим не само с национални средства, но и с подкрепата на ЕС.
„Липсата на информация води до измисляне на такава. Там, където има вакуум, има място за страх”, коментира Трайчо Трайков по повод масовия протест на хората в Самоков срещу настаняването на бежанци. „На границата има отряди, камери – но когато там има хора, които имат политически чадър, корупцията и контрабандата процъфтяват”, каза Трайков. По думите му арестуваните за каналджийство през 2016 г. са 8 пъти по-малко, отколкото през 2015 г., а нелегалните мигранти нарастват.
На срещата присъства и народният представител от Реформаторския блок Димитър Делчев, който заяви, че РБ работи за достигане до балотаж.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*