Новини, Статии, коментари, Читателски, Шарен свят

„Транспортните” закъсняват и докарват нерви на получатели и служители

Проверка по писмо

„Дни наред ние, възрастните хора, обикаляме около пощата, за да получим транспортните си за ноември. Едва на 3 декември в пощата бяха получени парите. Образува се голяма опашка /отгоре на всичко бе и пазарен ден, понеделник/, но пак не можахме да си получим парите.
При касиерката трябвало да има два списъка, а тя била получила само един. Затова не можеше да обслужи чакащите въпреки желанието си. Каза ни да чакаме, докато се получи вторият списък от Общината. Не знаем кой е виновникът за това закъснение. От София закъсняха да преведат парите, а от Самоков поне списъка не можаха да приготвят както трябва и навреме. Убедени сме, че всичко това е чиновническа небрежност.
Не бива в това трудно време да се усложнява и без друго тежкият живот на хората. Нека се вземат мерки да не се разкарват напразно болни и възрастни.”
Това оплакване на група пенсионери получихме в редакцията в понеделник, на 3 декември, преди обяд. Проверката ни показа, че скоро след това и т. нар. втори списък е бил готов и изплащането на „транспортните” пари започна при оформилата се вече огромна опашка.
Много от чакащите се оплакаха, че тези пари – по 20-30 лв., пристигат в пощата вместо на 20-о число, едва в края на месеца, а напоследък дори и чак в началото на следващия месец. Тези закъснения от 7-10-12 дни се отразяват крайно зле върху получателите, повечето от които които и без това едва свързват двата края с малките си пенсии.
Пощенските служители съчувстват на хората, но единственото, което могат да направят в случая, е да изплащат веднага сумите, щом ги получат от София.

Leave a Reply