Тренировъчни занимания по лека атлетика по програма „Спорт за децата в свободното време”

Спортен клуб „Рилски атлет” – Самоков организира тренировъчни занимания по лека атлетика по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време”.
Основната цел на програмата е да създаде условия и възможности за участие на деца от началния курс на обучение в безплатни спортни занимания по лека атлетика в свободното им време с оглед подобряване на качеството им на живот, формиране на траен интерес към спорта, изграждане на навици за системни спортни занимания и създаване на мотивация за спортно развитие в областта на леката атлетика. Партньори за изпълнението на дейностите по програмата са Община Самоков, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, НУ „Станислав Доспевски” и ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Основната задача е свързана с осигуряване на деца от началният курс за обучение по лека атлетика, като възможност за участие имат и всички деца, живеещи на територията на Самоковска община.
Програмата ще се проведе в два етапа: I етап – от 1 април до 31 юли 2019 г.; II eтап – от 1 октомври до 26 ноември 2019 г.
Тренировъчните занимания ще се провеждат с две групи три пъти седмично: понеделник, сряда и петък от 15.00 ч. до 16.00 ч. и от 16.00 ч. до 17.00 ч. в закритата спортна зала по лека атлетика на ст. “Искър“.
Треньори: Любослава Николова, тел. 0885 80 98 45, и Костадин Чифлиджанов, тел. 0885 80 36 83

Председател на СК „Рилски атлет”:
Славейко Гергинов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*