Баскетбол, Новини, Спорт

Треньорът Росен Барчовски: “Играем с голямо напрежение”

Изпуснахме няколко ключови моменти, в които водехме с 8-9 точки и трябваше да решим мача. Вместо това ние или изпускахме под коша, или правехме глупави фаулове и грешки в защита. Веднъж бяхме ли се откъснали – мачът свършваше. Знаех, че няма да ни е лесно, но не съм очаквал победата да дойде толкова трудно. Накрая потреперихме малко, но важното бе, че победихме.
„Левски” е много нестандартен отбор, тройките на центъра Димитър Ангелов ни изненадаха. По същия начин загубихме от „Лукойл”, като тогава в ролята на център, който вкарва тройки, бе Бруно Шундов. Опитахме се да ги опазим, но първото полувреме не се справихме с тази задача. През второто полувреме зоната даде резултат, но тогава пък бъркахме в нападение.
Усети се липсата в отбора ни на Йордан Бозов, който беше болен. Жарко Ракочевич още не е физически годен и изпусна два-три чисти коша и няколко фаула. Сигурен съм, че като влезе във форма, няма да има подобни пропуски. Все още ни тежат и загубите у дома от времето, когато нямахме център. Затова и днес, и в Стара Загора в миналия кръг, играхме с голямо напрежение. Надявам се вече да се поуспокоим и да изгладим играта си.

Leave a Reply