Баскетбол, Новини, Спорт

Трети американец акостира в БК „Рилски спортист” – Шелдън Джетър

Шелдън Джетър е поредното ново попълнение в редиците на БК „Рилски спортист”. Американецът ще дебютира в професионалния спорт в Самоков, тъй като идва от колежанското първенство на САЩ. Там 203-сантиметровото крило е защитавал екипа на „Питсбърг” в последните 3 години, а преди това е играл и за „Вандербилт”.
Последният сезон е бил и най-успешният в досегашната кариера на Джетър. 23-годишният янки записва по 8.1 точки, 7.3 борби, 1.6 асистенции и по 1 чадър и отнета топка средно на мач в общо 33 двубоя. В конференцията на „Питсбърг” са още тимовете на „Северна Каролина”, „Луивил”, „Дюк”, „Вирджиния”, както и „Бостън Колидж”, където е играл преди години сегашният наставник на Шелдън в „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров. В миналата кампания новото попълнение на самоковци е бил № 1 за своя отбор по отношение на най-много борби и чадъри средно на мач.
Припомняме, че към „синьо-белите” се присъединиха двама американци – доскорошните съотборници в швейцарския „Фрибург” Дерек Райт и Травис Тейлър, както и Димитър Маринчешки, който дойде от „Спартак” /Плевен/.

Leave a Reply