Новини, Читателски

Трети и Четвърти квартал са отдалечени – повече грижи трябват за тях…

Писмо с отговор

Напоследък доста неща се направиха в града ни, но главно в центъра и в новите квартали – „Самоково”, „Възраждане”. Не трябва да се забравя обаче и горната част на града – Трети и Четвърти квартал. Ние, жителите на тези квартали, сме доста отдалечени от центъра, а напоследък при нас като че ли всичко опустя: нямаме аптека, сладкарница, пенсионерски клуб, няма отскоро откъде дори вестник да си купи човек. Като забравени сме…

Жители на Трети квартал

Б. Р. Във връзка с писмото от общинската администрация отговориха, че аптеки и сладкарници се откриват от частни лица и изразиха надежда, че на призива на местните жители ще откликнат някои фирми.
До не много отдавна например в Трети квартал имаше и аптека, и сладкарница. Сега цялата горна стара част на града е без аптека, докато в центъра и „Самоково” има повече от 10 аптеки.
Оптимистичната новина от Общината е, че клуб на пенсионера в този район ще има – за тази цел сега се преустройва помещение в клуба на Четвърти квартал. Нов павилион за вестници вече е поставен в „Легето” и в скоро време ще започне да функционира.

Leave a Reply