Кухня, Новини, Образование

Третокласници се срещнаха с младата кулинарка Йорданка Рогачева

Учениците от 3-а клас с ръководител Първолетка Дюлгерова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” бяха домакини на 12 октомври на клуб „Събеседник по желание” при Младежкия дом.
Ръководителката на клуба Латинка Щъркелова запозна гостоприемните момичета и момчета с Йорданка Рогачева. Тридесетгодишната майсторка-кулинарка и експериментаторка, която има дъщеря и син, е била едва десетгодишна, когато у нея се поражда интерес към готвенето. Едно от любимите неща, които приготвя и сега, е „Обикновената торта на мама”.
Използва само естествени, натурални продукти, които обработва на ръка. За украсата на своите торти и други сладки изкушения използва захарно тесто и въздушна четка – тънък пистолет с боя.
„За да усвои работата с четка, човек трябва да изкара специален курс, но са нужни и усет, и талант”, обясни Рогачева. От отговорите й на въпроси на учениците се разбра, че приготвянето на вкуснотиите изисква и доста време и труд, но резултатът носи истинско удовлетворение.
Младата майсторка зарадва всички с предварително приготвени специални сладки – колкото вкусни, толкова и красиви. Учениците пък поздравиха своята гостенка с песен.
Йорданка Рогачева бе 31-ият гост на клуб „Събеседник по желание”. Самата среща се състоя в училището по изключение, заради ремонта на Младежкия дом. В срещата участва и Снежана Дамянова, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината.

Даниела Николова

Leave a Reply