Тридесет семейства честваха златна сватба

На самия Ден на християнското семейство – 21 ноември, 30 семейни двойки честваха по покана на Общината 50-годишнината от своя граждански брак.
Традиционното вече тържество се състоя в ресторанта на хотел „Арена“. Някогашните младоженци бяха посрещнати с питка и мед – така, както през далечната 72-а са минали под олтара.
Кметът Владимир Георгиев поздрави лично всяка двойка с пожелания за здраве и любовта никога да не угасва. Всяко семейство получи подарък – ключ с поздравителна картичка, а си направи и снимка за спомен от срещата. Длъжностното лице от Общината Валентина Манчева свидетелства за подновяване на брачните клетви. Всички си пожелаха поне още половин век съвместен живот. Архиерейският наместник в Самоковската духовна околия ставрофорен иконом Михаил Колев благослови подновените клетви и също отправи благопожелания.

Надя Миткова и Николай Тосков с естрадни изпълнения поздравиха юбилярите. Приятна изненада беше и представянето на фолклорния танцов ансамбъл „Самоков“ с художествен ръководител Борислав Искрев, вдигнал на крака присъстващите за темпераментно родно хоро.
Всички празнуващи бяха поздравени и от заместник-кметовете Люба Кленова и Дончо Зашев, както и от секретаря на Общината Ангелина Вангелова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*