Баскетбол, Новини, Спорт

Трима напуснаха „Рилски спортист”

Саша Мияйлович

Филип Вукосавлевич

Анте Билобърк

Трима от четиримата чуждестранни играчи на БК „Рилски спортист” – Филип Вукосавлевич, Саша Мияйлович и Анте Билобърк, няма да продължат кариерата си в Самоков. Договорите на иностранците с клуба приключиха и не бяха подновени.
В тима на този етап остава единствено плеймейкърът Бранко Миркович, който се превърна в един от любимците на публиката.
От тримата напускащи най-силно през последния сезон се представи Вукосавлевич, който бе между най-добрите в почти всеки мач. Татуираният сърбин изигра общо 48 срещи, в които записа показатели от 14.4 точки и 6.1 борби средно на мач.
Хърватинът Билобърк се представяше на приливи и отливи, като усреднените му показатели са 7.8 пункта и 3.5 овладени топки. Най-ниско е КПД-то на ветерана Мияйлович – 5.7 т. и 3.2 борби в 29 изиграни двубоя през сезона. Тук трябва да се отбележи обаче, че роденият в Косовска Митровица център пропусна една част от сезона поради травма в коляното.
Засега няма индикации, че ще има повече напускащи. Почти сигурно е и че Росен Барчовски ще продължи да изпълнява задълженията си като старши треньор.
За предстоящия сезон амбициите на „Рилски” остават големи. Тимът ни ще се цели възможно най-високо и в трите надпревари, в които ще вземе участие – първенството, турнира за Купата на България и поредното издание на Балканската лига.
Последната година не бе особено успешна за клуба. „Рилецо” финишира пети в Националната баскетболна лига, отпадна на четвъртфинал в турнира за националната купа и не можа да стигне полуфиналите в Балканската лига.

Leave a Reply