Новини, Политика

Трима независими кандидатстват за общински съветници, пет – за селски кметове

Няколко инициативни комитета бяха регистрирани от Общинската избирателна комисия до определения краен срок – 28 август. Инициатори предлагат поотделно за общински съветници Бойчо Стамболийски, Камелия Ангелова и Трайко Малинов. Инициативни комитети пък предлагат Бойчо Шуманов за кмет на Говедарци, Румен В. Иванов за кмет на Бели Искър и Силвана Лобутова за кмет на Широки дол. За управник на Доспей пък са издигнати от инициативни комитети вече две кандидатури – на Иван Шейнов и на Мариана Дренска.
Междувременно в комисията след 26 август бяха регистрирани още 11 партии и три местни коалиции. ДСБ, ЛИДЕР, Партията на зелените, Национално движение “Единство”, партията Средна Европейска класа и Зелената партия ще представят кандидати за кмет на общината, както и за общински съветници и кметове на кметства.
По подобен начин ще действат и още две местни коалиции. Едната от тях включва ВМРО-БНД, ОДС – Общност на демократичните сили и движение “Експерти за регионите”, а другата – Гражданска инициатива за община Самоков, има в състава си партия Българска демократична общност, Зелените и Радикалдемократическата партия.
С кандидати за кмет на общината и общински съветници ще участват партиите Български демократически форум, Национално движение за спасение на отечеството и Другата България. Партията на българските жени ще има кандидати за общински съветници и за кметове на села, а от името на Партията за хората от народа ще се регистрират кандидати за кметове на кметства.

Leave a Reply