Новини, Шарен свят

Трима строители-ветерани получиха златния почетен знак на Самоков

Едно от най-високите отличия на Общината – златният почетен знак – бе връчено на тържество на 23 октомври на строителите-ветерани Марийка Георгиева, Станко Чифлиджанов и Васил Русинов. Тримата са наградени от Общинския съвет за дългогодишната си плодотворна дейност в сферата на строителството и по случай традиционния професионален празник Димитровден /26 октомври/.
На церемонията в хотелския комплекс „Арена” почетните знаци на отличените бяха връчени от ВРИД кмета Васил Сайменов, който поднесе и поздравителен адрес. От името на наградените М. Георгиева благодари за признанието.
Отличените, както и всички строители-ветерани, бяха сърдечно приветствани от Красимир Милушев, зам.-председател на Областното представителство на Камарата на строителите.
Председателят на регионалния клуб на строителите-ветерани в Самоков Димитър Йончев, който ръководеше тържеството, съобщи, че са получени поздравления от ръководствата на Камарата на строителите в България и на Националния клуб на строителите-ветерани. Йончев информира още, че Общинският съвет е приел единодушно предложението на самоковския клуб да се постави паметна морена край р. Искър в знак на признание към строителите, изградили стената на реката в рамките на града, която вече половин век пази надеждно Самоков от опустошителните в миналото наводнения.
Изказана бе благодарност към общинските съветници. Йончев изрази и признание към почетния гражданин на Самоков инж. Симеон Пешов, сам член на клуба, който всячески подпомага дейността на колегите си ветерани.
Почетена бе и паметта на починалия неотдавна Любен Шипочки, бивш директор на Стройрайона и член на клуба.
Десет строители-ветерани – инж. Стоян Минчев, инж. Никола Златев, Станко Чифлиджанов, Георги Алащинов, Марияна Палатовска, Иван Вукадинов, Мария Георгиева, инж. Костадин Дудин, Валентин Иванов и Миладин Милов, получиха поздравителни адреси по случай навършени кръгли годишнини.
Сред присъстващите бе и председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева.
Тържеството завърши с коктейл.

Тодор Попов

Leave a Reply