Трио на „Рилски” подсилва националния отбор /до 18 г./ по баскетбол за Евро 2018 в Австрия

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Три състезателки на „Рилски спортист” попаднаха в полезрението на треньора на националния отбор по баскетбол за девойки до 18 г. Александър Алексиев. Селекционерът събра на лагер на 25 юни в Севлиево 18 момичета, сред които личат имената на Ивана Николова, Християна Николова и Радина Живачка от самоковския тим. Българките ще се готвят за участието си на европейското първенство в дивизия Б, което ще се състои в три австрийски града – Оберварт, Гюсинг и Фюрстенфелд. Сред повиканите състезателки личат имената на четири девойки от „Левски”, по три от „Рилски”, „Шампион 2006” и „Монтана 2003”, две от „Миньор” /Пк/, и по една от „Нефтохимик” и италианските „Ла Специя” и „Баскет Руджи” /Салерно/.
Триото на „Рилски спортист” бе част от състава, който завърши на четвърто място в женската „А” група. Привлечената преди сезона от „Балкан” /Ботевград/ Радина Живачка е най-опитна от трите момичета и съответно има най-добри показатели. Тя участва в 28 срещи за тима на Борислав Трифонов, в които записа средно по 9 т., 5.4 борби и по една асистенция и открадната топка. Ивана Николова натрупа 30 мача зад гърба си със средни показатели от 8.8 т., 4.6 борби и също по една асистенция и открадната топка на мач. Все още 16-годишната Християна Николова бе рекордьор по мачове – общо 32, като в тях се отличи с 6.3 т., 3.2 борби и с по една асистенция и открадната топка средно на мач.
Очаква се преди началото на шампионата на Стария континент българките да участват в приятелски турнир в Турция, както и да изиграят няколко контроли в Сърбия.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*