Трио на „Рилски спортист” подсилва „Спартак” /Плевен/

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

„Спартак” /Плевен/ осъществи троен удар с привличането на трима бивши състезатели на „Рилски спортист” – центърът Димитър Маринчешки и гардовете Мартин Маринов и Пламен Стоянов.
Безспорно най-голямото име сред новите попълнения на плевенчани е Мартин Маринов. Навършващият 34 години на 14 ноември плеймейкър се слави като един от най-добрите стрелци от далечно разстояние в страната. В последната кампания ботевградчанинът наниза 91 тройки за „Рилски спортист” при завидна успеваемост от 42 %. Маринов изигра 41 двубоя през сезона, в които записа средно по 9.4 точки, 3 асистенции и 2.4 борби на мач. Интересно е, че най-силния мач на опитния състезател бе именно срещу „Спартак”, когато на 18 април постигна срещу бъдещия си отбор 27 пункта. Досега Маринов бе играл единствено за родния си „Балкан” и „Рилски”. Друга любопитна подробност е, че в Плевен Мартин отново ще се събере с брат си Николай, който пък ще започне трети сезон в двукратния шампион на България.

Димитър Маринчешки. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Другото по-сериозно име в селекцията на водения от Александър Дяковски отбор е това на Димитър Маринчешки. 200-сантиметровият състезател се завръща в Плевен след двегодишен престой в Самоков. Софиянецът така и не успя да убеди ръководството на тима ни да му предложи нов договор и за трети път в кариерата си ще облече екипа на плевенския тим. В последния сезон Маринчешки изигра 42 мача за „Рилски”, в които записа средно по 6 точки и 4 борби на мач. Митко не бе сред най-харесваните играчи от нашите привърженици, но бе посрещнат с отворени обятия в Плевен. „Искам да направим феновете горди”, отговори баскетболистът на еуфоричното си посрещане.
Пламен Стефанов, 19-годишен талант, игра основно за втория отбор на „Рилски” в „А” група, където участва в 27 мача и се отчете със средно по 6.4 точки и 2 борби и асистенции на мач. Гардът е родом от Севлиево, но се присъедини към „Рилски” преди две години от „Етър” /Велико Търново/. Пламен дори успя да запише дебют за представителния ни отбор в края на изминалия сезон, но така и не вкара кош за общо 10-те минути, които получи в рамките на 5 мача.

Пламен Стефанов. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*