Култура, Новини

Трио “Чаушеви” стана “УЕБ талант на България”!

Благодарение на подкрепата и на самоковските си поддръжници музикалното трио “Чаушеви” – малката Диана и нейните родители Вели и Величка, станаха “УЕБ талант на България”! Това стана ясно по време на големия финал на телевизионното предаване на бТВ “България търси талант” на 5 юни.
Даровитите и лъчезарни музиканти шашнаха журито и завладяха сърцата на хиляди българи още по време на кастингите на шоуто с авторската си музика с фолклорни и джаз мотиви, а впоследствие стигнаха и до полуфиналите. Зрителският вот за малко не им отреди място на финала, но пък те спечелиха гласуването в интернет страницата на спектакъла за приза “УЕБ талант на седмицата”, което им даде право да се борят за голямата награда “УЕБ талант на България”. Всеки желаещ имаше право да подкрепи един от седемте седмични победители – Александра Панайотова, Виктор и Василена, Лиляна Пенчева, “The Biterzzz”, “Masters Of Disasters”, “Last Shot” и трио “Чаушеви”, от 00.01 ч. на 1 юни до 23.59 ч. на 3 юни. Явно с уменията и харизмата си фамилията е впечатлила голяма част от привържениците на телевизионния формат, които са ги предпочели пред останалите кандидати.
Както е известно, Величка е дъщеря на дългогодишната преподавателка по музика в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” и ръководителка на детската вокална група “Медени звънчета” към училището Даниела Георгиева и на учителя-музикант Георги Георгиев, отишъл си преждевременно от този свят. Вели пък е родом от Котел. Диана е ученичка в Националното музикално училище “Любомир Пипков” и въпреки крехката си възраст вече е призьорка в международни конкурси. Четвъртият и най-малък член на семейството – Георги, също даде своя дан за доброто представяне на кака, мама и тате с горещото си включване на полуфиналите. Той демонстрира страхотна ритмичност за годините си и даде заявка, че съвсем скоро ще става дума не за трио, а за квартет “Чаушеви”.
Признание за успеха си нашите представители получиха и от организаторите на шоуто, които написаха в интернет страницата си, че “през всички тези месеци на снимки екипът на “България търси талант” се превърна в едно голямо, сплотено и истинско семейство и е страхотно, че още едно такова семейство спечели титлата “УЕБ талант на България”.

Делян Василев

Leave a Reply