Култура, Новини

Три дни летен празник в Боровец

Оригинални спортни състезания, танци и концерт приятно изненадаха почиващите и гостите на Боровец в дните от 23 до 25 август .
Т. нар. стрийт фестивал започна в петък, а приключи в неделя сутринта с финалите на състезанието в дисциплината сноуборд джибинг, която е част от олимпийската дисциплина слоуп стайл.
Както отбелязаха специалистите, уникалното в случая бе, че състезателите практикуваха триковете при летни условия. Те караха на изградената за случая рампа със специална настилка – единствена по рода си в страната, осигурена от известната спортна фирма „Бъртън”. Победи Петър Гьошарков, а при децата начело излезе Симеон Митрев /и двамата от самоковския спортен клуб „Бороборд”/. Най-младият участник бе едва 11-годишният Борислав Стоянов от Самоков.
Награди, осигурени от Съюза на хотелиерите и собствениците в Боровец и от „Бъртън България”, пък получиха всички участници.
В петък за доброто настроение на гостите на курорта се погрижиха професионалистите от „Титан фитнес”, които направиха демонстрации на една от най-атрактивните площадки за комплексно трениране на открито. В събота всички любители на сноуборда и ските имаха възможност да покажат своите умения на рампата на „Бъртън” /осигурена от Съюза на хотелиерите и собствениците в Боровец с подкрепата на фирма „Бороспорт”/.
По-късно много овации заслужиха участниците в групата за зумба танци с ръководител Яна Василева, които играха на открито, на специално изградена сцена.
Заради проливния дъжд пък планираният за вечерта на открито концерт на певицата Весела Бонева се състоя в нощния бар на хотел „Рила”. Там до малките часове на нощта посетителите се забавляваха и с изпълненията на Светлин Къслев, DJ mTn и балет Sugar Wings.

Весела Бонева

Leave a Reply